Giresun Ticaret Liseliler Toplandı

Giresun’un tarihi liselerinden Ticaret Lisesi mezun ve mensuplarından oluşan bir grup İstanbul’da kurulu Giresun Çevre Kültür Derneği'nde bir araya geldi.

GİRESUN TİCARET LİSELİLER OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ DEDİ!

İstanbul’da kurulu Giresunlular Çevre ve Kültür Derneğinde bugün düzenlenen bir toplantı ile bir araya gelen Giresun Ticaret Lisesi Mezun ve Mensupları bir süre önce müze yapılacağı iddia edilerek kapatılan ve daha sonra Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak faaliyet gösteren tarihi binalarının amacı dışında geçici işlevler yaptırılarak bambaşka bir hedefe doğru gittiğinin görüldüğünü düşünen mezun ve mensuplar okulumuzu geri istiyoruz imza kampanyası ve bir dizi çalışmanın hazırlığını yapmak üzere bir komite oluşturarak gerekli görüşmeler yapmak üzere harekete geçti.

Giresun Ticaret Lisesi Mezunları bu kapsamda bir basın bülteni hazırlayarak kamu oyuna çağrıda bulundu.

Komite adına basın bültenini Mali Müşavir Aziz Koçal katılımcılara okudu.

Aziz Koçal basın bülteninde kısaca “1906 yılında inşaatına başlanan ve 1910 yılında açılan tarihi binamızdan, önce 1947 Jandarma okulu sonra Ticaret Lisesi olarak binlerce öğrenci, öğretmen, bürokrat, sporcu, iş insanı geldi ve geçti.

Şimdi Giresun’da 3 tane İmam Hatip Orta Okulu 3 tane İmam Hatip Lisesi olmasına rağmen Hurşit Bozbağ Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin tadilatı nedeniyle geçici olarak kız imam hatip lisesine tahsis edilmiş olması biz Ticaret lisesi mezunlarını bir hülle ile tarihi binamızın bambaşka bir amaca evrilmesinden endişeliyiz.

Gençliğimizin en güzel günlerinin geçtiği bu tarihi bina hepimizin özgün hafızasını oluşturmaktadır. Bu kültür mirası biz Ticaret Liselilerin olduğu kadar evrensel değerlere önem veren bütün insanlığın ortak değeridir.

Biz Giresun Ticaret Liseliler olarak öncelikle okulumuzun kendi ismi ile müze olmasını talep ediyoruz. Bu amacın dışında yapılacak her türlü faaliyet ile mücadele edeceğiz. Bugün imza kampanyası yarın seminer, panel ne gerekiyorsa yapacağız.

Bizi endişelendiren en büyük emare okul olarak faaliyet gösteremeyeceği iddiası ile boşaltıldıktan sonra başka bir okula tahsis edilmesidir. Önümüzdeki günlerde yol haritamızı ayrıca açıklayacağız.” dedi.

Çeşitli şehirlerden gelerek yürütme kurulunu şu isimler oluşturdu.

Aziz Koçal (İstanbul)
Aziz Dur (İstanbul)
Şenel Yavuz (İstanbul)
Hayri Yılmaz (İstanbul)
Sahibe Genç ( İstanbul)
Hatice Ak (İstanbul)
Rıza Yoğunali (Bandırma)
Ziya Ersin (İstanbul)
Hüseyin Teker (İstanbul)
Leyla Tuna Hakyemez (Çanakkale)
Ali Osman Yılmaz (Giresun)
Ali Naci Kalafat (Giresun)
İbrahim Bodur (Giresun)
Canan Tekin Şahin (Giresun)
Talip Yılmaz (İzmir)
Gencer Uçar (İstanbul)
Lale Kalpakçı (İstanbul)

Toplantıya ev sahipliği yapan Giresunlular Çevre ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Öğretmen Ömral Dündar katılımcılara yaptığı hoş geldiniz konuşmasında ” Dernek olarak Giresun duyarlılığı önceliğimiz nedeniyle böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın şerefini yaşıyorum.

Bende özel yeri olan bir çok öğretmenimizin başkanlığını yaptığım dernekte ağırlamak onurların en büyüğü helede böylesine önemli bir tarih mirasına sahip çıkma adına yapılan bu güzel faaliyete elimizden gelen desteği sağlayacağız hoş geldiniz sefa geldiniz" dedi.

Ev sahibi derneği yöneticileri arasında Mali Müşavir Zeki Avcı ve Sündüz Öztürk’te yerini aldı.

Giresun Ticaret lisesi efsane eski Müdür Yardımcıları Tarihçi Hüseyin Çakıcı ve Asım Üstündağ okul dönemindeki anılarını paylaştı.

özellikle eski müdür yardımcısı tarihçi Hüseyin Çakıcı’nın konuşması okul tarihi ve öğrencileri ile yaşadığı anılar duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Toplantının sonuç bildirgesinin hazırlanması ve yol haritasının belirlenmesi için ilerleyen süreçte yeni toplantıların yapılması kararlaştırıldı.

Giresunluların Buluşma Adresi sitesinden 23.11.2024 tarihinde yazdırılmıştır.